Szakmai Katalógus

Szaklista Szakmai Katalógus GYIK

Internet általánosságban

Az Internet mára már egy mindenre kiterjedő információforrássá nőtte ki magát.
Mindenki számára könnyen elérhető, minden információ megtalálható, költségeit tekintve pedig olcsó. Amikor elkezdünk egy bizonyos számunkra szükséges információt keresni a weben, akkor ezt általában egy webkeresőbe való kulcsszó begépelésével kezdjük. A keresett információtól függően, a találatok száma több százezer is lehet akár, hiszen a keresőprogram azt nézi meg, hogy az a szó hány oldalon szerepel, és ezen oldalak listáját adja ki eredményként. A ténylegesen értékes weboldalakat ezek közül talán úgy lenne legjobb kiszűrni, ha lehetőség lenne a weboldalak egyenkénti értékelésére és ezzel sorrendbe állítására. Ez azonban ma még nem igazán lehetséges, illetve annyit tehetünk, hogy az általunk értékesnek talált és ezért mások számára ajánlott oldalra mutató linket helyezünk el.
A linkek központi szerepet játszanak az internet működésében.
Ha van egy honlapom, és tetszik egy másik, akkor elhelyezek egy arra mutató linket és elvezetem látogatóimat arra a webhelyre, csak mert figyelmükbe ajánlom. Ha valaki hasonló érdeklődésű, mint én, akkor valószínűleg ő is értékesnek fogja találni az ott található tartalmat.

(Forrás: www.gpr.hu)


Mi a kereső optimalizálás?

A keresőoldalak felől érkező látogatók számának növelése a keresők rangsorolási szempontjait figyelembe vevő webfejlesztés segítségével. Mivel sok köze van az online marketing egyéb ágaihoz, ezért sokan keresőmarketingnek is hívják ezt a tevékenységet.

(Forrás: webni.innen.hu)


Mi a keresőrobot?


Keresőrobotoknak hívjuk azokat a programokat, melyek a keresők számára gyűjtik össze a weblapokról az információkat (beindexelik az oldalakat), és bizonyos szabályok szerint automatikusan követik az egyes weboldalakon található linkeket. A robotok egy-egy weboldal meglátogatásakor azonosítják magukat, és a látogatottsági statisztikánk elemzésekor megtudhatjuk, hogy mikor jártak utoljára oldalunkon, és hány oldalt látogattak meg.


A robotok akár regisztráció révén, de leginkább a más webhelyekrõl az oldalunkra mutató külső hivatkozásokat, azaz linkeket követve érkeznek oldalunkra. A sok értékes külső link garancia egyrészt arra, hogy sokfajta kereső robotja látogassa az oldalt, másrészről pedig arra, hogy a gyakori látogatásokkal rendszeresen újraindexelje az oldal tartalmát.

(Forrás: webni.innen.hu)

Mi a PageRank?

A PageRank egy oldal általában vett link-népszerű­ségét mutatja. Egy kisebb PR-értékű oldal azért előzhet meg egy nagyobbat, mert a konkrét kulcsszó­ra relevánsabb.
"Hiába nagyságrendekkel elismertebb oldal a www.microsoft.com az én oldalaimnál, a keresőmarketing tekintetében mégis az én oldalam relevánsabb..."

(Forrás: www.gpr.hu)

Miért jó egy honlap külső elérése, rámutató linkje?


Általánosságban a Google módszereiről

Valószínűsíthető, ha egy weboldalra sok más oldal is hivatkozik, akkor az releváns és mértékadó.
A Google kereső pontosan ezt az elvet használja fel a keresési találatainak sorba rendezésekor, tehát a Google figyelembe veszi a weboldalak értékét, amit a weboldalra mutató hivatkozások száma és minősége határoz meg. Ezt a webkeresőt Page és Brian a Stanford Egyetem két PhD hallgatója hozta létre. Ők hozták létre a PageRank fogalmát, amit úgy definiáltak, hogy egy oldal PageRank-je annál magasabb, minél több nagy PageRank érékű weboldal mutat rá.
Tehát a magas PageRank érték eléréséhez vagy sok hivatkozásra vagy kevesebb, de nagy értékű hivatkozásra van szükség, nem egyszerűen a kapcsolatok száma, hanem azok minősége határozza meg a fontosságot.
A PageRank értéke megegyezik azzal is, hogy mekkora a valószínűsége annak, hogy egy véletlenszerűen szörföző megtalálja az adott weboldalt.
Értelemszerűen azokat az oldalakat találja meg a leggyakrabban, amikre hivatkoznak az általa meglátogatott oldalon. Egy oldal nagy PageRank értéke valószínűsíti, hogy sok ember fogja megtalálni, hiszen rámutató link sok helyen található. A magas PageRank értékkel rendelkező oldalon szereplő más oldalakra mutató linkek pedig valószínűsítik, hogy azok látogatottsága megnő.

(Forrás: www.gpr.hu)

Milyen gyakorlati haszna van a Szaklista katalógusban való megjelenésnek?

Ha a Google nem a legjobb web­lapokat hozza fel, akkor az emberek leszoknak a Google használatáról. Vagyis alapvető érdeke, hogy a legjobb weblapok kerüljenek az élre.
Tégy meg mindent, hogy a tiéd legyen a legjobb weboldal az adott témában!

(Forrás: www.gpr.hu)

A fentiekből kiderült, hogy egy weboldal külső tulajdonságainak az erősítése, tehát oldalunkra mutató, értékes linkek elhelyezése számunkra releváns oldalakra, nagymértékben erősíti megtalálhatóságunkat! Egyre több kereső robotja talál meg minket, egyre többször meg is látogat és frissíti indexelésünket.

Minél több értékes külső linkkel rendelkezünk, annál előrébb rangsorolják a keresők honlapunkat egy-egy szabadszavas kereséskor a természetes találati listájukon!


A Szaklista Szakmai katalógus regisztrációval Ön értékes külső linkhez, linkekhez jut hozzá az Ön számára releváns szakmai oldalon, oldalakon!


Szeretne kulcsszavaira előkelő, hasznot hozó helyre kerülni a keresők természetes találati listáján?

Ha igen, akkor erősítse meg külső linkkapcsolatait akár most


Szakmai katalógus regisztráció


Az oldalunkon megtalálható szakmai magyarázataink összeállításában hatékony segítséget kaptunk egy tőlünk független szakértői csapattól a www.gpr.hu –tól!

Fenti szövegeink jelentős része a gpr.hu oldalairól származik!

PageRank ellenőrző szolgáltatás: www.gpr.hu

További felhasznált anyagok: webni.innen.hu

Katalógusunk teljesítménye figyelemmel kísérhető a Statter Toplista segítségével. 
 

© Copyright 2024 szaklista.eu - Gamber Webműhely